Sosyal Medya

Güncel

Amerikalılardan, ‘Donald’ı uzaya gönderelim’ kampanyası

Sosyal medyada Trump’ı uzaya gönderelim kampanyası başladı.



Medyasından iÅŸ dünyasına, politikacılarından sokaktaki sıradan insanına kadar Amerika, Cumhuriyetçi Partinin baÅŸkan aday adayı Donald Trump’ı tartışıyor. Tutucu tabanda ve Cumhuriyetçi Partinin bir kesiminde kendine yabana atılmayacak bir zemin oluÅŸtursa da ülkenin önemli bir kesiminde ÅŸimdiden ‘Trump baÅŸkan olursa’ paniÄŸi de baÅŸlamış durumda.

GeçtiÄŸimiz haftalarda, ABD’deki bütün Müslümanlara Müslüman olduklarını belli edecek bir rozet takılması veya özel kimlik verilmesi fikrine destek çıkan Trump, bu kez de ‘ABD’nin kapılarının bütün Müslümanlara kapatılması’ teklifiyle tepkilerin hedefinde. Her ne kadar ülke kamuoyundan tepki görse de bu tür çıkışları Trump’ın Cumhuriyetçi Partinin baÅŸkan adaylık yarışındaki birincilik konumunu daha da pekiÅŸtiriyor. Nitekim Trump, ABD içinden ve dünya liderlerinden gelen tepkilerden sonra açıklamasını bir kez daha okuyarak tekrarladı ve ‘tepkiler umurumda deÄŸil’ dedi.

Öte yandan sosyal medyada ise dün, Trump’ı uzaya gönderelim kampanyası (#SendDonaldToSpace) baÅŸladı. Kampanyayı baÅŸlatan ise oldukça dikkat çekici bir isimdi: Amazon.com ve Washington Post gazetesinin de sahibi olan iÅŸadamı Jeff Bezos.

Ä°kili arasındaki kavga Trump’ın Salı sabahı Twitter hesabı üzerinden Jeff Bezos’a yönelik attığı Tweet ile baÅŸladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.